Live Acum

Title

Artist


Despre Noi


Cine suntem noi?

Cale de vreo 5 ani (mai exact între anii 2011 și 2015) a existat în Câmpina un loc aproape magic în ceea ce privește muzica și atmosfera. Locul purta un nume de cârciumă interbelică, funcționa în demisolul unei clădiri vechi de pe strada Hașdeu, și era – ca atmosferă – echivalentul cluburilor underground de jazz din Harlem, din New Orleans, în anii lor timpurii. Găseai acolo, în chip desăvârșit, două lucruri unice, imposibil de aflat în altă parte: cel mai bun Cuba Libre și cea mai bună muzică din oraș.

Pentru noi, cei care-l frecventam cu religiozitate, muzica bună (un termen relativ) însemna toată pleiada de trupe mari ale rock-ului, de la Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, The Doors, Dire Straits, AC/DC, Metallica, trecând prin progresiștii de la Dream Theater și ajungând până la răzvrătiții de la System of a Down.

 Doar acolo, în spațiul ăla strâmt, care semăna mai degrabă a catacombă conspiraționistă, a rocotecă studențească din anii 90, ticsit de fum și luminat difuz, regăseam – în chip spontan și deplin – un fel de intimitate tonică, mișto tare, plină de feeling , în acompaniamentul sonor al muzicii din anii 80-90.

Ei bine, când am pus la punct acest concept de radio online, adică SunCity Radio, am avut în minte același spirit care a guvernat atmosfera din barul cu pricina: adică, muzică faină, sentimentul libertății, good mood and good vibe. Și mult fun drept bonus !

Să muți spiritul unui loc (fizic) în virtualul pur, adică în online, nu e un lucru ușor. Dar dacă există vreo formă în care acest lucru se poate face, ei bine, nimic nu o poate întrupa mai desăvârșit decât un Radio. Am numit această transmutare: SunCity Radio.

#SunnyMusic in the City

Profilul radioului este, cu un termen specific stilurilor de radio, ușor ajustat: Blend Adult Contemporary. Altfel spus, un mixaj de rock, pop, rhythm&blues, soul și jazz. Asta, vorba unui clasic în viață: pe partea economică (muzicală). În rest, nu vom evita, de bună seamă, nici muzica românească și vom avea printre grila de programe inclusiv o rubrică dedicată producțiilor neaoșe și artiștilor autohtoni.

SunCity Radio se vrea a fi, pe lângă o baliză a muzicii de gen care a trecut proba timpului (anii 80-90 când muzica era muzică, nu doar zgomot) și o zonă a libertății și nonconformismului editorial. Nu suntem tributari nimănui, n-avem fișe politice, ideologii de urmat, funduri de pupat, iar treaba asta ne bucură teribil. Clasic pop rock and so/dezinvoltură editorială/infotainment/mix de informație și umor/ retro rock-pop music 80-90/infotaiment/ freedom

#Rise & Shine 

SunCity Radio reprezintă, în debutul existenței sale, un proiect privat, minimalist, cam cum debutau brigăzile studențești din comunism. Are aceleași ingrediente: încrederea în talentul propriu, ceva curaj, multă pasiune, puțină speranță. Chiar dacă debutul acestui proiect nu se bucură de o consistentă investiție care să concureze, ca buget, marile stații similare, ne-am făcut temele legalității, iar studioul beneficiază de o dotare tehnologică care să asigure ascultătorilor o emisie mai mult decât decentă. În rest, inutil s-o mai spunem: un like și share ne ajută să strălucim și mai tare.

#From SunCity to the World

Voga internetului, era tehnologică catalizată de pandemie, a mutat foarte multe proiecte antreprenoriale în online. Podcasturile au explodat. Toată lumea se mută în online. Gândit exclusiv pentru piața internaută, proiectul SunCity Radio se înscrie în valul progresist al tehnologiei, cel fără de întoarcere. Lumea este și va fi, din ce în ce mai mult, tributară, spațiilor virtuale și tehnologiei.

Un mare câștig al unui post de radio exclusiv online este că poate fi ascultat de oricine are acces la internet. De oriunde. Iată de ce SunCity Radio se adresează câmpinenilor de pretutindeni. Prahovenilor de pretutindeni. Românilor de pretutindeni. From SunCity to the World

#Shine like a star

SunCity Radio, atât prin playlistul său preponderent clasic (rock, pop, etc.) cât și prin rubricile, emisiunile, pe care le propune publicului, are un singur deziderat:  Lupta este împotriva kitschului, împotriva clișeelor, a rigidității, a nonvalorilor, lupta împotriva subculturii care ne asaltează de pretutindeni. Acestora le vom opune, prin muzică și cuvinte: autenticitatea, dezinvoltura, cultura, valorile, meritocrația, deschiderea către educație, umorul. Partea editorială va cuprinde și dezbateri, talk-show-uri, podcast, toate sub umbrela infotainment-ului. SunCity Radio își dorește, deasemenea, să aducă publicului într-un dialog necesar și neconvențional, personalități locale și naționale care au ceva de spus.Noi suntem SunCity Radio ! Bine v-am găsit !

  

Unde ne gasesti?